Rooibos Bomba Witaminowa Rooibos
Sposób parzenia
Opis
Rooibos Bomba Witaminowa to bezteinowy napój z ciekawymi dodatkami - owocami czarnego bzu, skórką pomarańczy, saflorem i owocowym aromatem.
Napar Rooibos Bomba Witaminowa ma słodki, przyjemny kwiatowo-owocowy aromat oraz orzeźwiający smak. Można go pić przez cały dzień, nawet przed snem, ponieważ Rooibos nie zawiera teiny.
Składniki
Rooibos, owoc czarnego bzu, skórka pomarańczowa, saflor, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
RPA
Sposób przygotowania
- Rooibos Bomba Witaminowa należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
- Proponowana dawka to 1 łyżeczka na filiżankę.
Rooibos Bomba Witaminowa - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Rooibos można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż dwa-trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
- Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu Rooibosa. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-5 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (90-95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania Rooibosa szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.

























































































































































































































