Nalewka zoładkowa - Ziołowo-Korzenna Nalewki
Kompozycja z suszonych owoców oraz ziół i korzeni do przyrządzania nalewki żołądkowej. Składniki i ich proporcje zostały dobrane w oparciu o tradycyjne receptury zakonne. Należy je zalać alkoholem (2 l/na całe opakowanie) i odstawić w ciemne miejsce. Nalewka powinna leżakować około 4-5 tygodni.
Ma słodko-gorzki smak i charakterystyczny korzenny aromat.
Sposób przygotowania: zawartość opakowania wsypać do słoja/butelki, zalać 2 litrami alkoholu i odstawić w ciemne miejsce na ok. 4-5 tygodni dojrzewania.
Składniki: Cukier, cukier kandyzowany, koper, goździk, pięciornik kurze ziele, kolendra, goryczka żółta, mięta pieprzowa, anyż, imbir, galangal, laska cynamonu.
Waga netto: 450 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1513 kJ/357 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,73g 0,2g |
Węglowodany w tym cukry |
81,29g 79,91g |
Białko | 2,37g |
Sól | 0,08g |

