Nalewka zoładkowa - Tarnina Nalewki
Gotowy zestaw składników do przyrządzania nalewki żołądkowej w oparciu o owoc tarniny. Owoc ten ma wiele walorów, wykorzystywany z zielarstwie, i przez nasze babcie. Hibiskus nadaje nalewce piękną barwę, a pozostałe składniki owocowo - miętowy smak.
Sposób przygotowania: zawartość opakowania wsypać do słoja/butelki, zalać 2 litrami alkoholu i odstawić w ciemne miejsce na ok. 4-5 tygodni dojrzewania.
Składniki: Cukier, owoce tarniny (22%), cukier kandyzowany, hibiskus, kwasek cytrynowy, plasterki pomarańczy, cukierki o smaku mięty.
Waga netto: 460 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1281 kJ/302 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,22g 0,00g |
Węglowodany w tym cukry |
74,35g 72,39g |
Białko | 0,22g |
Sól | 0,00g |

