Nalewka zoładkowa - Rumowa Nalewki
Zestaw składników do przyrządzania nalewki żołądkowej o charakterze rumowym. Wyczuwalna silna nuta czarnego bzu i cytrusów.
Składniki i ich proporcje zostały dobrane w oparciu o nieszablonową recepturę. Hibiskus nadaje nalewce piękną żywo różową barwę, z kolei czarny bez i skórka róży smaku i właściwości. Aromat intensywnie rumowy. Całość należy zalać alkoholem (2 l/na całe opakowanie) i odstawić w ciemne miejsce. Nalewka powinna leżakować około półtora miesiąca.
Sposób przygotowania: zawartość opakowania wsypać do słoja/butelki, zalać 2 litrami alkoholu i odstawić w ciemne miejsce na ok. 4-5 tygodni dojrzewania.
Składniki: Cukier, cukier kandyzowany, skórka róży, hibiskus, czarny bez, plasterki pomarańczy, cukierki o smaku grzanego wina.
Waga netto: 420 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1314 kJ/305 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,00g 0,00g |
Węglowodany w tym cukry |
74,40g 74,37g |
Białko | 0,03g |
Sól | 0,00g |

