Nalewka zoładkowa - Rokitnik Nalewki
Gotowy zestaw składników do przyrządzania nalewki żołądkowej. Wśród ciekawie dobranych składników dominuje rokitnik – owoc o wielu walorach, wykorzystywany z zielarstwie od kilku wieków. Nalewka ma słodko-kwaśny smak i charakterystyczny owocowy aromat.
Sposób przygotowania: zawartość opakowania wsypać do słoja/butelki, zalać 2 litrami alkoholu i odstawić w ciemne miejsce na ok. 4-5 tygodni dojrzewania.
Składniki: Cukier, rokitnik, cukier kandyzowany lodowy, hibiskus, plasterki cytryny, plasterki pomarańczy, cukierki o smaku rokitnika.
Waga netto: 440 g
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1489 kJ/351 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,43g 0,15g |
Węglowodany w tym cukry |
81,51g 81,47g |
Białko | 0,61g |
Sól | 0,00g |

