Nalewka zoładkowa - Owoce Lesne Nalewki
Zestaw suszonych owoców do przyrządzania nalewki żołądkowej. Składniki i ich proporcje zostały dobrane w oparciu o tradycyjną recepturę. Hibiskus nadaje nalewce piękną żywo różową barwę, z kolei żurawina i czarna porzeczka smaku i właściwości. W aromacie wyczuwalna nuta cytrusów. Całość należy zalać alkoholem (2 l/na całe opakowanie) i odstawić w ciemne miejsce. Nalewka powinna leżakować około półtora miesiąca.
Ma słodko-kwaskowaty smak i charakterystyczny owocowy aromat.
Sposób przygotowania: zawartość opakowania wsypać do słoja/butelki, zalać 2 litrami alkoholu i odstawić w ciemne miejsce na ok. 4-5 tygodni dojrzewania.
Składniki: Cukier, cukier kandyzowany, żurawina, czarna porzeczka, hibiskus, skórka róży, plastry pomarańczy, cukierki o smaku leśnym.
Waga netto: 470 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1479 kJ/492 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,41g 0,09g |
Węglowodany w tym cukry |
84,83g 82,9g |
Białko | 0,97g |
Sól | 0,02g |

