Japan Moya Matcha Codzienna ORGANIC - 50g Herbata Zielona, Herbata Matcha - sklep, Herbaty japońskie, Herbaty organiczne, ekologiczne
Opis herbaty
Japan Moya Matcha Codzienna ORGANIC to wysokiej jakości japońska herbata Matcha.
Herbata ma charakterystyczny cierpki i mocny smak z wyczuwalną łagodną nutką goryczy. Ma jaśniejszy kolor, pochodzi z liści z drugiego i trzeciego zbioru.
Matcha jest wykorzystywana do przygotowania herbaty. Polecana także do smoothie, wypieków i lodów.
W Japonii, podobnie jak w innych krajach Azji, zielone herbaty są najpopularniejszym gatunkiem herbat. Japończycy przywiązują dużą wagę do sposobu parzenia herbat oraz okoliczności ich spożywania. Ceremoniał jaki się wiąże się z przyrządzaniem herbaty jest mocno osadzony w japońskiej tradycji i pozostaje niezmieniony od setek lat.
Składniki: 100% organiczna zielona herbata matcha.
Waga netto: 50g
Sposób przygotowania
- Japan Moya Matcha Codzienna ORGANIC - 50g należy parzyć 0.5 min, w temperaturze wody 70-85 °C.
- Proponowana dawka to 2-3 g /150 ml wody.
Japan Moya Matcha Codzienna ORGANIC - 50g - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Aby określić właściwą temperaturę możesz użyć profesjonalnego termometru do herbaty.
- Szczególnie polecamy akcesoria do Matchy, które pozwolą cieszyć się naparem w tradycyjny sposób.
- Przy użyciu akcesoriów do Matchy: Wsypujemy Matchę (2-3 g/150 ml wody) do czarki za pomocą Chashaku, dolewamy 75 ml przegotowanej wody o temp. 70-85 °C i ubijamy Chasen (bambusową miotełką) przez ok. 30 sek.
- W przypadku braku akcesoriów: Matchę wsypujemy do szklanki, zalewamy odrobiną wody o temperaturze 70-85 °C. Następnie energicznie mieszamy łyżeczką lub spieniaczem do mleka aż całość uzyska jednolitą konsystencję tzn. bez grudek. Potem dolewamy do pełna wody lub soku, mieszamy i pijemy.
- Proponowana dawka to: pół łyżeczki herbaty (2-3 g) na szklankę.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.



































































