Sushiya Ocha Herbaty japońskie, Herbata Zielona, Herbaty Wiosenne
Sposób parzenia
Opis herbaty
Herbata zielona Sushiya Ocha to pyszny, łagodny klasyk prosto z Japonii.
Powstała w procesie przetwarzania najwyższej jakości herbaty Sencha z pref. Shizuoka w Japonii. Po zaparzeniu daje szmaragdowy, łagodny napar, o świeżym aromacie.
Sama Sencha jest najpopularniejszą herbatą Kraju Kwitnącej Wiśni. Ma niesamowite właściwości zdrowotne, a do tego pobudza, oczyszcza organizm i poprawia nastrój!
Herbata Sushiya Ocha pobudza kubki smakowe. Herbatę można pić o każdej porze dnia, również do posiłków - doskonale podkreśla subtelne smaki sushi i saskimi.
Składniki
Sushiya Ocha
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Sushiya Ocha należy parzyć 0,5 min, w temperaturze wody 80 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.