Sencha Yorokobi Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Ta zielona herbata Sencha Yorokobi to japońska klasyka, w której gustują znawcy.
Pochodzi z upraw z górzystych rejonów Shizuoki w Japoni, które to słyną na całym świecie z produkcji Senchy najwyższej jakości.
Wykwintny napar o wyrazistym smaku i aromacie. Każde zaparzenie suszu ma nieco inny aromat i smak. Pierwsze parzenie pełne jest smaków orzechów i zielonych warzyw. W drugim wyczuwalne akcenty trawiaste i herbata osiąga pełnię swojego smaku. Podczas trzeciego parzenia ujawni się delikatna cierpkość listków.
Sencha jest najpopularniejszą herbatą Kraju Kwitnącej Wiśni. Ma niesamowite właściwości zdrowotne, a do tego pobudza, oczyszcza organizm i poprawia nastrój!
Herbata pełna satysfakcji i spokoju.
Składniki
Sencha Yorokobi
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Sencha Yorokobi należy parzyć 1-2 min, w temperaturze wody 80-90 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.