Rosyjska Mieszanka Herbata Czarna
Sposób parzenia
Opis herbaty
Rosyjska Mieszanka to wyjątkowe połączenie chińskich herbat Yunnan i Assam oraz szlachetnej Lapsang Souchong. Rosyjska Mieszanka to wyjątkowa herbata o lekko wędzonym aromacie i wyrazistym, mocnym naparze. Jej smak jest bardzo ciekawy, polecana osobom szukającym podniebiennych i aromatycznych wrażeń.
Składniki
Herbata czarna Yunnan, herbata czarna Assam, Lapsang Souchong
Uwaga, obecnie czekamy na dostawę produktu: Rosyjska Mieszanka. Dodając produkt do koszyka, którego nie mamy w naszym magazynie wysyłka nastąpi nieco później, zwykle po 3 dniach roboczych.
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Chiny
Sposób przygotowania
- Rosyjska Mieszanka należy parzyć 3-4 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.
Rosyjska Mieszanka - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(3-4 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
















































































































