Rooibos Vintage Rooibos
Sposób parzenia
Opis herbaty
Rooibos Vintage dla miłośników wyszukanych smaków! Mieszankę tworzy słodki Rooibos, kwaśne i pikantne dodatki - daj się zaskoczyć! A do tego - podwójna ilość dodatków!
Rooibos z języka afrikaans: „rooi”, czerwony i „bos”, krzew. Nazwa oznacza więc czerwonokrzew uprawiany w RPA. To właśnie z tej rośliny otrzymuje się napar ziołowy. Czasami nazywa się go również potocznie „czerwoną herbatą”, jednak nie jest spokrewniony z żadną odmianą krzewu herbacianego.
Napar ma lekko miodowy, łagodny smak bez śladu goryczki. Nie zawiera także teiny lub zawiera jej bardzo małą ilość. Może być podawany dzieciom oraz pity przed snem.
Składniki
Rooibos, grejpfrut, imbir, mango, trawa cytrynowa, pieprz czerwony, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
RPA
Sposób przygotowania
- Rooibos Vintage należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.