Rooibos Poziomkowy Rooibos
Sposób parzenia
Opis produktu
Rooibos Poziomkowy to przepyszny, delikatny napój z liści czerwonokrzewu afrykańskiego z dodatkiem truskawek i poziomek. Słodki smak dodatków uzupełnia łagodny smak Rooibosa czyniąc z niego prawdziwą oazę aksamitu.
Dzięki brakowi teiny Rooibosa można pić przez cały dzień.
Składniki
Rooibos, owoc truskawki, owoc poziomki 3%, płatki róży, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
RPA
Sposób przygotowania
- Rooibos Poziomkowy należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 96 °C.
- Proponowana dawka to 1 łyżeczka na filiżankę.
Rooibos Poziomkowy - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Rooibos można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
- Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu Rooibosa. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-5 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (96 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania Rooibosa szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.