Rooibos Millenium Rooibos
Sposób parzenia
Opis
Rooibos Millenium to wyjątkowy w swoim smaku napój z czerwonokrzewu afrykańskiego. Przyjemny smak afrykańskiego rooibosa wzbogacają ciekawe w smaku i woni dodatki wśród których znajdują się: ananas, skórka róży, mango, jabłko, mięta, płatki róży, słonecznik i bławatek.
Napar Rooibos Millenium ma słodki, kwiatowy smak i przyjemny aromat. Wspaniały na jesienno-zimowy okres. Dzięki braku zawartości teiny można go pić przez cały dzień.
Składniki
Rooibos, skórka róży, ananas kandyz, jabłko, mango kandyz, mięta pieprzowa, kwiat róży, nagietek, bławatek, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
RPA
Sposób przygotowania
- Rooibos Millenium należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.
Rooibos Millenium - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Rooibos można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż dwa-trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
- Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu Rooibosa. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-5 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (90-95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania Rooibosa szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.