Rooibos Jesienna Aleja Rooibos, Herbata idealna na Święta
Sposób parzenia
Opis
Rooibos Jesienna Aleja to napój bezteinowy z liści afrykańskiego czerwonokrzewu z dodatkiem pysznych, aromatycznych owoców i ziół. Goździk, imbir i jabłko nadają klasyczny jesienny klimat, a papaja, granat i melon dodają egzotyki tej mieszance. Napar Rooibos Jesienna Aleja uzyskuje słodki, kwiatowy smak i przyjemny aromat.
Perfekcyjna kompozycja na jesienno-zimowe wieczory, którą dzięki braku teiny można pić przez cały dzień.
Składniki
Rooibos, cytryna kandyzowana, jabłko, melon kandyzowany, imbir kandyzowany, papaja, goździki, pomarańcza, kwiat granatu, nagietek, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
RPA
Sposób przygotowania
- Rooibos Jesienna Aleja należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.
Rooibos Jesienna Aleja - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Rooibos można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż dwa-trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
- Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu Rooibosa. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-5 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (90-95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania Rooibosa szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.


































































































































































