Rooibos Casablanca Rooibos
Sposób parzenia
Rooibos Casablanca to bogata w owoce herbata bezteinowa,. Jej skład inspirowany jest bogactwem i rozmaitością przyrodniczo-kulturową Maroko. Tu łączą się dwa światy – przeplatają się owoce kwaskowate i te pełne słodyczy, a dopełnieniem są płatki kwiatu jaśminu. Ma pyszny owocowo-kwiatowy aromat, w smaku.
Rooibos cechuje się naturalnie słodkawym smakiem, z wyczuwalną miodową nutą i doskonale komponuje się z owocami. Jest to herbata wyciszająca, polecana dla kobiet w ciąży i dla dzieci. Pięknie wygląda i tak samo dobrze smakuje.
Składniki
Rooibos, pomarańcza kandyz, aronia, truskawka liofilizat, brzoskwinia liof, jeżyna liofilizat, jaśmin, malina liofilizat, aromat.
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
RPA
Sposób przygotowania
- Rooibos Casablanca należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.