Miód kremowany z czarna porzeczka liofilizowana Miody i owoce w miodzie, Dzień Babci i Dziadka
Miód kremowany z liofilizowaną czarną porzeczką to iście rozkoszna kompozycja smakowa i anielski aromat. Kwaskowata czarna porzeczka w połączeniu ze słodyczą bukietu smaków miodu wielokwiatowego to propozycja dla każdego, prawdziwa gra dla zmysłów.
Sekret smaku tego miodu tkwi w połączeniu wysokiej jakości kremowanego miodu z owocem liofilizowanym (receptura dwuskładnikowa). Owoce dodawane do miodu poddawane są specjalnemu procesowi (liofilizacja), który usuwa z nich wodę, ale nie pozbawia ich cennych witamin i właściwości.
Warto zwrócić uwagę, że kremowanie to naturalny proces polegający na zmianie konsystencji miodu na taką która jest puszysta i lekka. Podczas kremowania miód zachowuje w pełni swoje właściwości, a zmienia się jedynie jego postać.
Doskonały jako dodatek do herbaty i do potraw na słodko – tostów, naleśników, lodów, deserów, napojów oraz sam jako przekąska dla łasuchów!
Miód nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.
Składniki: miód wielokwiatowy 88%, czarna porzeczka liofilizowana 12%
Kraj pochodzenia: Polska
Waga netto: 220g
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1325 kJ/315 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3g < 0,1g |
Węglowodany w tym cukry |
74,7g 74g |
Białko | 1,2g |
Sól | 0g |