Miód kremowany z cytryna i imbirem Miody i owoce w miodzie
Miód kremowany z cytryną liofilizowaną i imbirem to kompozycja, która przechodzi najśmielsze oczekiwania smakowe i jest przepyszna! Kwaśna cytryna i rozgrzewający imbir zbilansowane słodyczą bukietu smaków miodu wielokwiatowego to coś wyjątkowego. Choć cieszy się szczególnym zainteresowaniem jesienią i zimą, to bogactwo smaku i witamin sprawia, że nasi stali klienci czepią z walorów tego miodu przez cały rok.
Cytryna dodawana do miodu poddawana jest specjalnemu procesowi zwanemu liofilizacją. W wyniku tego procesu z cytryny usuwa się wodę, ale nie pozbawia ich cennych witamin i właściwości.
Warto zwrócić uwagę, że kremowanie to naturalny proces polegający na zmianie konsystencji miodu na taką która jest puszysta i lekka. Podczas kremowania miód zachowuje w pełni swoje właściwości, a zmienia się jedynie jego postać.
Doskonały jako dodatek do herbaty i nie tylko.
Składniki: miód wielokwiatowy 94%, cytryna liofilizowana 5%, imbir liofilizowany 1%
Kraj pochodzenia: Polska
Waga netto: 220g
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1332 kJ/317 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3g 0,03g |
Węglowodany w tym cukry |
77g 77g |
Białko | 0,6g |
Sól | 0g |












