Maliny liofilizowane - MoreLio Doskonałe na prezent, Owoce liofilizowane
Malina liofilizowana MoreLio to tzw. polski superfood. To owoc surowy, który został poddany procesowi liofilizacji, co ważne bez użycia mikrofal, bez dodatku cukru, bez konserwantów i naturalnie bezglutenowym. Owoc maliny zawiera bogactwo kwasów organicznych, witamin i minerałów. Malinę liofilizowaną można schrupać w wolnej chwili jako zdrową przekąskę albo używać do musli lub gotowania. Dobra również jako dodatek do ulubionej herbaty.
Liofilizacja, zwana też „suszeniem mrozem”, to nic innego jak suszenie sublimacyjne zamrożonych substancji. Chodzi w nim o początkowe zamrożenie produktu do -50 stopni, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Mówiąc prościej – lód przechodzi bezpośrednio w parę, a więc następuje szybkie i kontrolowane pozbycie się wody!
Dlaczego liofilizacja żywności ma takie korzyści?
- Produkty nie tracą nic ze swoich witamin i substancji odżywczych.
- Wystarczy dodać wody do zliofilizowanych owoców, aby stały się one dokładnie takie jak przed procesem osuszania.
- Produkty mogą być długo przechowywane bez stresu o zepsucie – są zakonserwowane w zdrowy sposób, bez użycia konserwantów.
- Produkty zachowują swój kształt, barwę, witaminy i smak.
- Zajmują mało miejsca! Wspaniałe na podróże, żagle czy kajaki…
Waga netto: 25g
Składniki: Malina Liofilizowana
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Informacje dodatkowe
- maliny zapakowane są w elegancką transparentną torebkę, zgrzewaną hermetycznie
- w opakowaniu znajduje się złoty klips
- na opakowaniu z tyłu znajdują się informacje z nazwą, datą ważności, składem, itp.
Wymiar pudełka
- 82mm x 52mm x 200mm
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1250 kJ/300 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
< 0,1g < 0,1g |
Węglowodany w tym cukry |
36g 29g |
Błonnik | 43g |
Białko | 7,9g |
Sól | 0,02g |
![Maliny liofilizowane - MoreLio](/prod/products/large/owoce_liofilizowane_maliny_liofilizowane_morelio_2209.jpg)