Magia Swiat Herbata Owocowa, Herbaty Zimowe
Sposób parzenia
Opis herbaty
Magia Świąt to herbata owocowa skomponowana z myślą o świętach. Jej bazą jest pyszny i wartościowy hibiskus. Do hibiskusa dodano: jabłko, dziką różę, rodzynki, skórkę pomarańczy, kawałki cynamonu, buraka, kawałki migdałów, marchew oraz płatki róży.
Herbata cechuje się naturalną słodyczą i klasycznie „świątecznym” aromatem. Polecamy ją na prezent.
Zalety herbaty owocowej
- wyśmienity smak i przyjemny owocowy aromat
- doskonała na ciepło i zimno np. do herbaty mrożonej
- mogą ją pić także dzieci
Składniki
Jabłko, hibiskus, dzika róża, rodzynki, skórka pomarańczy, kawałki cynamonu, burak, kawałki migdałów, marchew, płatki róży, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
UE
Sposób przygotowania
- Magia Świąt należy parzyć 4-7 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.
Magia Świąt - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel mieszankę od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(4-7 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.