Łyk Szczescia Herbata Owocowa
Sposób parzenia
Opis herbaty
Łyk szczęścia to owocowa herbata bogata w niezwykłe smaki i aromaty. W tej wyjątkowej mieszance odnajdziemy owoce goji, żurawinę, wiśnie kandyzowane, czarny bez, owoce rokitnika i skórki róży, które tworzą niezapomniany smak i aromat.
Owoce zawarte w tej herbacie zostały poddane procesowi liofilizacji, dzięki czemu zachowały witaminy, aromat, kolor oraz smak świeżego owocu i nie zostały do nich dodane żadne konserwanty.
Składniki
Hibiskus, owoce goji, wiśnie liofilizat, czarny bez, rokitnik, skórki róży, żurawina kandyz, aromat.
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Polska
Sposób przygotowania
- Łyk Szczęścia należy parzyć 4-7 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.
Łyk Szczęścia - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(4-7 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.