Konfitura z pigwowca - Kwaskowy Frykas Przetwory owocowe
Bardzo aromatyczna konfitura z pigwowca zbieranego w szczycie sezonu. Lekko kwaśna, ponieważ cukru dodaliśmy tylko tyle ile było potrzeba. Idealna na naleśniki, kanapki, tosty, przekąski, desery i ciasta.
Doskonała ze względu na swój lekko kwaśny smak, dzięki czemu może być idealnym dodatkiem do herbaty. Nada jej nowego, ciekawego smaku i odrobinę kwasowości. Naturalnie ja osłodzi, może być zatem doskonałym zamiennikiem cukru.
Bez konserwantów, barwników, sztucznych aromatów.
Składniki: pigwowiec 71% ( uprawiany w Polsce ), cukier
Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy.
Waga netto: 210g
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 745 kJ/175 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,1g 0,00g |
Węglowodany w tym cukry |
43g 36g |
Białko | 0,4g |
Sól | 0,00g |