Kawa Salvador Kawa Klasyczna
Opis kawy
Kawa Salvador z kraju leżącego nad Oceanem Spokojnym urzeka swoją łagodnością, miękkością i delikatnością. Dodatkowo, niska zawartość kofeiny pozwala na delektowanie się aromatycznym naparem przez cały dzień.
Ziarna kawy Salvador mają bogatą konsystencję i pyszny smak. Docenisz odcienie karmelu, które kawę przesuwają do niezwykle popularnych rodzajów. Kwasowość jest średnia. Kawa smakuje słodko, lekko i jest zrównoważona. Jeśli przygotujesz z tej kawy klasyczne espresso, dostaniesz spójną, gęstą piankę.
Kawa El Salvador SHG pochodzi z upraw położonych powyżej 1350 m n.p.m, z terenów górzystych i wulkanicznych. Drzewka kawowe mają tu idealne warunki klimatyczne i glebowe. Plantacje położone są na zboczach gór, gdzie występują czerwone gleby powstałe z popiołów i law wulkanicznych. Dobrze przepuszczalne, bogate w minerały gleby wulkaniczne tworzą niezwykle żyzne podłoże dla roślinności. Takie usytuowanie upraw, zdaniem ekspertów, ma decydujący wpływ na znakomity profil smakowy salwadorskiej kawy.
Warunki klimatyczne również sprzyjają uprawie wysokiej jakości kawy. Dominuje tu klimat podzwrotnikowy z wyraźnie zaznaczoną, sześciomiesięczną porą suchą i porą deszczową. Stwarza to idealne warunki dla uprawy arabiki.
Składniki
Kawa Salvador
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Salvador