Japan Sencha Shizuoka Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Japan Sencha Shizuoka to klasyka pośród japońskich zielonych herbat. W Kraju Kwitnącej Wiśni pija ją niemal każdy, zachwycając się jej smakiem i dobroczynnymi właściwościami zdrowotnymi. W końcu nie bez powodu wszyscy Japończycy wyglądają tak młodo...
Pochodzi z upraw z górzystych rejonów Shizuoka, znanych z tego, że to właśnie tam rosną krzewy herbaciane wspaniałej jakości.
Herbata ma ten pożądany przez wielu smak zwany "umami". W Japonii oznacza on "coś pysznego i delikatnego". Napar po zaparzeniu orzeźwia, a jego bogaty smak wolny jest od goryczy.
Polecana dla osób chcących kontrolować swoją wagę, do picia po posiłkach.
Wspaniały pomysł na ekskluzywny podarunek.
Koniecznie skosztujcie tego niebiańskiego napoju, który nie tylko Was uspokoi i ukoi, ale również zachwyci Wasze kubki smakowe!
Składniki
Japan Sencha Shizuoka
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Japan Sencha Shizuoka należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 65-75 °C.
- Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.