Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Japan Gyokuro Yutaka ORGANIC Herbata Zielona, Herbaty japońskie, Herbaty organiczne, ekologiczne

62,10
/ 50 g
 
ilość
 
 
 
Dodaj do koszyka
 

Sposób parzenia

Ilość herbaty
dwie łyżeczki/filiżanka
Temperatura
60 °C
Czas
3-4 min
Ilość zaparzeń
trzy

Opis herbaty

Japan Gyokuro Yutaka ORGANIC to najwyższej jakości japońska herbata zielona, często uważana za najlepszą zieloną herbatę na świecie. Jest ona produkowana w ściśle określony sposób, przy zachowaniu wszystkich zasad upraw organicznych.

Do jej produkcji wykorzystuje się jedynie najdelikatniejsze, najświeższe listki, które zrywane są ręcznie bądź przy użyciu nożyc automatycznych. Herbata ta pochodzi z upraw na południowej części wyspy Kiusiu,  prefektura Kagoshima. Liście tej herbaty mają charakterystyczny kształt ciemnozielonych igiełek.

Napar herbaty Japan Gyokuro Yutaka ORGANIC ma mocniejszy, bogatszy i mniej gorzki smak niż Sencha. Jest świeży, kwiatowy  z delikatnie słodkawym posmakiem. Wyczuwalny smak umami. Napar ma kolor szmaragdowy.

W tradycji japońskiej herbata ta jest zarezerwowana dla znamienitych gości.

Skład

Japan Gyokuro Yutaka ORGANIC

Kraj pochodzenia

Japonia

Sposób przygotowania

  • Japan Gyokuro Yutaka ORGANIC należy parzyć 3-4 min, w temperaturze wody 60 °C.
  • Proponowana dawka to dwie łyżeczki/filiżanka.

Japan Gyokuro Yutaka ORGANIC - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Herbatę można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
  • Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-4 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (60 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
ID: HZIE.0136
Japan Gyokuro Yutaka ORGANIC
Średnia ocena: 5
Opinie: 8
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Ocena klienta:
Robert R.
11-01-2019
łagodny bogaty smak o bogatym przyjemnym aromacie z doskonale wyczuwalnym umami w kolorze przejrzystej szmaragdowej zieleni, orzeźwiająca, wykwintna, piękne ciemno zielone listki, bez paprochów, droga, ale z przyjemnością piję raz w tygodniu (4 parzenia), moja druga opinia, nie mam porównania do Gyokuro z innych źródeł
Ocena klienta:
Robert R.
04-10-2018
"Drogocenna rosa", Zgadzam się z określeniem, że to wykwintna herbata. Bogatszy i intensywniejszy smak niż Sencha, bardziej pobudzająca. z przyjemnością piję raz w tygodniu.
Ocena klienta:
Maria M.
02-07-2018
Najlepsza jakościowo Gyokuro, jaką dotąd piłam. Po prostu wysmienita.
Ocena klienta:
Anna J.
27-08-2018
Cherbatka ta jest warta swojej ceny aromatyczna i wspaniałe smakuje
Ocena klienta:
Piotr B.
15-05-2019
Wspaniały zapach herbata o wyśmienitym smaku cudo
Ocena klienta:
Wieslaw J.
12-11-2019
zgodny z opisem.smakuje
Ocena klienta:
Anna J.
17-08-2018
Cudowna cherbata super.
Ocena klienta:
Maciej K.
21-02-2019
Najlepsza !!!
 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy