Japan Gyokuro Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Herbata zielona Japan Gyokuro to dobra jakość i wspaniały smak w jednym.
Śmiało można ją nazwać królową herbat. Pochodzi z upraw z prefektury Uji w Japonii. Krzewy Gyokuro tuż przed zbiorami są całkowicie zacieniane, przez co liście wzbogacane są w aminokwasy i kofeinę.
Jej napar ma wykwintny, szlachetny głęboki smak z subtelną nutą słodyczy. Orzeźwia i zachwyca.
Wspaniała do picia o poranku, na zdrowe rozpoczęcie dnia i dodania sobie energii. Stymuluje pracę mózgu i układu nerwowego. Doskonale wpływa na cerę.
W Japonii serwowana, aby szczególnie uhonorować gościa.
Składniki
Japan Gyokuro
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Japan Gyokuro należy parzyć 3-4 min, w temperaturze wody 60 °C.
- Proponowana dawka to dwie łyżeczki/filiżanka.