Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Rooibos Long Cut - Rooibos

6,20
/ 50 g
 
ilość
 
 
 
Dodaj do koszyka
 

Sposób parzenia

Ilość herbaty
łyżeczka/filiżanka
Temperatura
90-95 °C
Czas
3-5 min
Ilość zaparzeń
dwa-trzy

Opis

Rooibos Long Cut powstaje z liści czerwonokrzewu afrykańskiego (Aspalathus linearis). Nie zawiera żadnych dodatków, środków konserwujących i barwników. Rooibos Long Cut charakteryzuje się długimi listkami/igiełkami. To wpływa na łatwość zaparzania, ale również na smak.
 
Susz Rooibos Long Cut często nazywany jest herbatą ze względu na zbliżony do herbat sposób przyrządzania. Warto jednak nadmienić, że krzew aspalathus linearis nie jest spokrewniony z krzewami herbacianymi camellia sinensis.

Napar Rooibos Long Cut ma słodki, kwiatowy aromat oraz orzeźwiający smak. Jest doskonały do picia na zimno, jak i na gorąco. Można go pić przez cały dzień, nawet przed snem, ponieważ nie zawiera działającej pobudzająco teiny.

Skład

Rooibos Long Cut

Kraj pochodzenia

RPA

Sposób przygotowania

  • Rooibos Long Cut należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
  • Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.

Rooibos Long Cut - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Rooibos można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż dwa-trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
  • Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu Rooibosa. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-5 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (90-95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania Rooibosa szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
ID: HROO.0103
Rooibos Long Cut<span> - Rooibos</span>
 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy