Herbata Turecka CAYKUR Herbata Czarna
Sposób parzenia
Herbata Turecka CAYKUR to esencja wyjątkowego smaku i aromatu. W Turcji herbata parzona jest w specjalnych dwuczęściowych imbrykach zwanym "çaydanlık". CAYKUR dostarcza herbatę, która jest idealna do tego procesu, dając napar o intensywnym, rubinowym kolorze i bogatym smaku.
CAYKUR charakteryzuje się mocnym, ale jednocześnie gładkim smakiem, który idealnie komponuje się z odrobiną cukru, tradycyjnie dodawaną przez Turków. W aromacie wyczuwalne są nuty suszonych owoców, miodu i tradycyjnych orientalnych przypraw.
Herbata Turecka CAYKUR najlepiej smakuje w tradycyjnych małych szklankach o kształcie tulipana, podawana z dwóch imbryków - mocnej esencji z górnego członka rozcieńcza się wrzątkiem z dolnego. Często podaje się ją z kilkoma kostkami cukru, a czasami nawet z plasterkiem cytryny.
W Turcji picie herbaty to nie tylko chwila relaksu, ale przede wszystkim okazja do spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi. CAYKUR od lat jest integralną częścią tej tradycji, dostarczając herbatę, która łączy w sobie doskonałą jakość z kulturowym dziedzictwem Turcji.
Dla wszystkich, którzy chcą poczuć smak prawdziwej Turcji w swoim domu, Herbata Turecka CAYKUR jest doskonałym wyborem. Otwórz paczkę, poczuj aromat wschodniej tradycji i pozwól sobie na chwilę orientalnego relaksu.
Najprostszy sposób zaparzenia aromatycznej czarnej herbaty tureckiej:
Zagotuj wodę i przelej do ulubionego dzbanka (szklanego lub ceramicznego). Wsyp odpowiednią ilość herbaty do zagotowanej wody. Pozwól aby herbata swobodnie opadła na dno dzbanka z wrzątkiem. Pozwoli to na zaparzenie się herbaty. Po chwili lekko przemieszaj. Poczekaj kilka minut i ciesz się mocnym, aromatycznym smakiem herbaty. Tak jak na wakacjach w Turcji.
Składniki
Herbata Turecka CAYKUR
Uwaga, obecnie czekamy na dostawę produktu: Herbata Turecka CAYKUR. Dodając produkt do koszyka, którego nie mamy w naszym magazynie wysyłka nastąpi nieco później, zwykle po 3 dniach roboczych.
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Turcja
Sposób przygotowania
- Herbata Turecka CAYKUR należy parzyć 2-4 min, w temperaturze wody 98 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.
Wartość odżywcza w 100ml | |
---|---|
Wartość energetyczna | 4 kJ/1 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
< 0,5g < 0,1g |
Węglowodany w tym cukry |
0,2g 0,13g |
Białko | < 0,5g |
Sól | < 0,01g |