Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Herbata Turecka CAYKUR Herbata Czarna

8,70
/ 50 g
 

Wybór opakowania

ilość
 
 
 
Dodaj do koszyka
 

Sposób parzenia

Ilość herbaty
łyżeczka/filiżanka
Temperatura
98 °C
Czas
2-4 min
Ilość zaparzeń
1-3

Herbata Turecka CAYKUR to esencja wyjątkowego smaku i aromatu. W Turcji herbata parzona jest w specjalnych dwuczęściowych imbrykach zwanym "çaydanlık". CAYKUR dostarcza herbatę, która jest idealna do tego procesu, dając napar o intensywnym, rubinowym kolorze i bogatym smaku.

CAYKUR charakteryzuje się mocnym, ale jednocześnie gładkim smakiem, który idealnie komponuje się z odrobiną cukru, tradycyjnie dodawaną przez Turków. W aromacie wyczuwalne są nuty suszonych owoców, miodu i tradycyjnych orientalnych przypraw.

Herbata Turecka CAYKUR najlepiej smakuje w tradycyjnych małych szklankach o kształcie tulipana, podawana z dwóch imbryków - mocnej esencji z górnego członka rozcieńcza się wrzątkiem z dolnego. Często podaje się ją z kilkoma kostkami cukru, a czasami nawet z plasterkiem cytryny.

W Turcji picie herbaty to nie tylko chwila relaksu, ale przede wszystkim okazja do spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi. CAYKUR od lat jest integralną częścią tej tradycji, dostarczając herbatę, która łączy w sobie doskonałą jakość z kulturowym dziedzictwem Turcji.

Dla wszystkich, którzy chcą poczuć smak prawdziwej Turcji w swoim domu, Herbata Turecka CAYKUR jest doskonałym wyborem. Otwórz paczkę, poczuj aromat wschodniej tradycji i pozwól sobie na chwilę orientalnego relaksu.

Najprostszy sposób zaparzenia aromatycznej czarnej herbaty tureckiej:
Zagotuj wodę i przelej do ulubionego dzbanka (szklanego lub ceramicznego). Wsyp odpowiednią ilość herbaty do zagotowanej wody. Pozwól aby herbata swobodnie opadła na dno dzbanka z wrzątkiem. Pozwoli to na zaparzenie się herbaty. Po chwili lekko przemieszaj. Poczekaj kilka minut i ciesz się mocnym, aromatycznym smakiem herbaty. Tak jak na wakacjach w Turcji.

Składniki

Herbata Turecka CAYKUR

Sposób przechowywania

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu

Kraj pochodzenia

Turcja

Sposób przygotowania

  • Herbata Turecka CAYKUR należy parzyć 2-4 min, w temperaturze wody 98 °C.
  • Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.
Wartość odżywcza w 100ml
Wartość energetyczna 4 kJ/1 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
< 0,5g
< 0,1g
Węglowodany
w tym cukry
0,2g
0,13g
Białko < 0,5g
Sól < 0,01g
ID: HCZA.0290
Herbata Turecka CAYKUR
 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy