Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Greenbosh (Zielony Rooibos) Rooibos

6,20
/ 50 g
 
ilość
 
 
 
Dodaj do koszyka
 

Sposób parzenia

Ilość herbaty
łyżeczka/filiżanka
Temperatura
90-95 °C
Czas
3-5 min
Ilość zaparzeń
dwa-trzy

Opis

Herbata Greenbosh (Zielony Rooibos) to niefermentowany napój bezteinowy, który powstaje z liści czerwonokrzewu afrykańskiego (Aspalathus linearis). Susz Greenbosh często nazywany jest herbatą ze względu na podobny sposób przyrządzania, natomiast krzew aspalathus linearis nie jest spokrewniony z krzewami herbacianymi camellia sinensis.

Napar Greenbosh ma słodki, kwiatowy aromat oraz orzeźwiający smak. Jest doskonały do picia na zimno, jak i na gorąco. Można go pić przez cały dzień, nawet przed snem, ponieważ nie zawiera działającej pobudzająco teiny.

Skład

Greenbosh

Kraj pochodzenia

RPA

Sposób przygotowania

  • Greenbosh (Zielony Rooibos) należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
  • Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.

Greenbosh (Zielony Rooibos) - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Rooibos można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż dwa-trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
  • Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu Rooibosa. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-5 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (90-95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania Rooibosa szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
ID: HROO.0101
Greenbosh (Zielony Rooibos)
Średnia ocena: 5
Opinie: 1
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Ocena klienta:
ZBIGNIEW M.
19-04-2018
Super miodowy delikatny aromat
 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy