FUNMATSU RYOKUCHA - Sproszkowana zielona japonska herbata Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Funmatsu Ryokucha to oryginalna herbata japońska powstała z wysokiej jakości Senchy. Posiada znacznie łagodniejszy smak niż matcha pochodząca z Tenchy.
Jest to herbata sproszkowana i łatwo rozpuszczalna w wodzie (zarówno zimnej jak i ciepłej). Powstała ze wspaniałej jakości Senchy z obszarów Shizuoka. Nazywana jest też "herbatą piękna i młodości".
Co jest fantastycznego w tej herbacie - jej intensywność możesz określać samodzielnie, wybierając więcej lub też mniej suszu do rozpuszczenia w wodzie.
Doskonała do picia oraz jako składnik do gotowania. Dobrze smakuje również pita do posiłków, wspaniale podkreśla smak sushi.
A na ile sposobów można jej używać! Możesz wypić ją na zimno z kostką lodu i trawą cytrynową lub na ciepło, jako herbacianą rozgrzewkę. Dobrym pomysłem jest też Matcha Latte ze spienionym mlekiem - bardzo zdrowa! Miłośnicy nowych smaków w gotowaniu docenią na pewno szlachetny dodatek Matchy w sosach, dipach, jako posypka do dań ryżowych oraz makaronowych, czy też dodatek do zup. Może być również naturalnym barwnikiem oraz składnikiem ciast, deserów lodowych... Pychota!
Ta herbatka jest eliksirem zdrowia - nie zawiera barwników ani aromatów. Pełna dobroczynnych przeciwutleniaczy.
Składniki
Funmatsu Ryokucha
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- FUNMATSU RYOKUCHA - Sproszkowana zielona japońska herbata należy parzyć 0,5 min, w temperaturze wody 70-80 °C.
- Proponowana dawka to 2-3 g na 150 ml.