Dotyk Anioła - Fujian White Herbata Biała
Sposób parzenia
Opis herbaty
Herbata Dotyk Anioła to doskonałej jakości herbata biała Fujian White z dodatkiem kwiatu jaśminu i płatków róży. Herbata Fujian White, która stanowi bazę dla tej herbaty, powstaje z rozkwitających, młodziutkich listków krzewu herbacianego. A kwiat jaśminu i płatki róży stanowią idealne dopełnienie smaku herbaty.
Napar herbaty Dotyk Anioła cechuje się słomkową barwą i odświeżającym, delikatnym smakiem z lekkim ziołowo-kwiatowym akcentem i delikatnie wyczuwalną cierpkością.
Herbatę Dotyk Anioła można pić przez cały dzień jednakże warto pamiętać, że posiada ona teinę.
Składniki
Fujian White, kwiat jaśminu, płatki róży, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Chiny
Sposób przygotowania
- Dotyk Anioła - Fujian White należy parzyć 2-4 min, w temperaturze wody 70-75 °C.
- Proponowana dawka to dwie łyżeczki/filiżanka.
Dotyk Anioła - Fujian White - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż 1-3 razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
- Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (2-4 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (70-75 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
















































































































































































































































































