Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Tereré - czas na orzezwienie

30 kwietnia 2014
Tereré - czas na orzeźwienie

Prezentujemy sposób na niesamowite orzeźwienie i pobudzenie – rodem z Paragwaju. Czas przygotować i posmakować Tereré czyli „napój unoszący duchy, pobudzający i dodający odwagi”.

Tereré można określić jako Yerba Mate przygotowywane na zimno. Jest to tradycyjny napój w Paragwaju, Argentynie i Brazylii. Jest spożywany głównie w upalne dni, ponieważ doskonale gasi pragnienie.

Co potrzebujemy do przygotowania Tereré:


Przepis na Tereré:

  1. Nasyp suszu Yerba Mate - Pajarito Cytrynowo-Miętowe do 1/2 lub 3/4 objętości naczynia do picia Yerba Mate. Jeśli preferujesz inny gatunek Yerba Mate to można dodać do niego liście mięty i soku z cytryny.
  2. Zalej susz przefiltrowaną lub przegotowaną wodą – koniecznie zimną. Im zimniejsza tym lepiej.
  3. Połóż palec na ustnik bombilli i włóż ją do naczynka z naparem pamiętając żeby nie mieszać naparu.
  4. Po wykonaniu powyższych etapów należy odczekać około 5-8 minut.
  5. Do naparu Yerba Mate można dodać kostki lodu – zwykłego lub smakowego np. cytrynowego. Można też dodać soku owocowego wedle uznania.

powrót...

 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy