Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Jak zrobic mrozona herbate?

14 kwietnia 2014
Jak zrobić mrożoną herbatę?

Wszystko razy dwa to główna zasada, którą trzeba się kierować przygotowując Ice Tea. Podwójna ilość składników i podwójny czas parzenia.





Potrzebne składniki:

PRZEPIS:

  1. Przygotowujemy wybraną przez nas herbatę. Oto propozycje:
    • Ceylon BOP1. Przegotowaną wodą o temperaturze 95 st. C zalewamy herbatę (2-3 łyżeczki na 200 ml). Czas parzenia naparu: ok. 8 minut. Do naparu dodajemy wybrany przez nas cukier. Pamiętaj o podwojonej jego ilości.
    • Gunpowder Temple of Hunan. Przegotowaną wodą o temperaturze 70-80 st. C zalewamy herbatę (2-3 łyżeczki na 200 ml). Czas parzenia naparu: ok. 8 minut. Do naparu dodajemy wybrany przez nas cukier. Pamiętaj o podwojonej jego ilości.
    • White Monkey. Przegotowaną wodą o temperaturze 85 st. C zalewamy herbatę (3-4 łyżeczki na 200 ml). Czas parzenia naparu: ok. 8 minut. Do naparu dodajemy wybrany przez nas cukier. Pamiętaj o podwojonej jego ilości.
    • Ceylon BOP1 + herbata owocowa Ice Tea. Przegotowaną wodą o temperaturze 95 st. C zalewamy herbatę (2-3 łyżeczki na 200 ml). Czas parzenia naparu: ok. 8-10 minut. Do naparu dodajemy wybrany przez nas cukier. Pamiętaj o podwojonej jego ilości, ale nie przesadź bo w herbacie owocowej Ice Tea znajduje się także cukier witaminowy.
  2. Do przygotowanego naparu dodaj sok z wyciśniętej cytryny i kilka listków mięty. Jeśli ktoś lubi intensywny smak owoców to może dodać do naparu także syropu np. malinowego lub własnoręcznie robionego soku – smak według uznania.
  3. Tę herbacianą kompozycję studzimy, a następnie odstawiamy do lodówki.
  4. Przed podaniem dodajemy około 3 kostek lodu na szklankę.

W ten sposób przygotowana Ice Tea ma wyśmienity smak i naturalny herbaciany aromat.

Życzymy udanych Ice Tea :)

powrót...

 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy