Zurawinowa Herbata Owocowa
Sposób parzenia
Opis herbaty
Herbata Żurawinowa to doskonała i orzeźwiająca kompozycja powstała na bazie hibiskusa. Pieczołowicie dobrane owocowe dodatki gwarantują pełnię smaku i bardzo przyjemny aromat, któremu nie sposób się oprzeć.
Składniki
Płatki hibiskusa, skórka dzikiej róży, aronia, jarzębina, owoc jabłka, czarny bez, żurawina 2%
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Nigeria
Sposób przygotowania
- Żurawinowa należy parzyć 4-7 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to pół łyżeczki na filiżankę.
Żurawinowa - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel mieszankę od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(4-7 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.













































































