Wisniowy Poncz Herbata Owocowa, Herbata idealna na Święta, Herbaty Jesienne, Herbaty Zimowe
Sposób parzenia
Opis herbaty
Wiśniowy Poncz to mieszanka kandyzowanych wiśni, aronii, kiwi, rodzynek oraz cukru witaminowego. Mieszanka powstała na bazie hibiskusa. Ma wyśmienity smak i soczyście wiśniowy aromat przypominający o pięknych słonecznych majowych dniach. Smakuje doskonale na ciepło i zimno.
Składniki
Hibiskus, rodzynki, aronia, cukier, wiśnia liofilizat, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Polska
Sposób przygotowania
- Wiśniowy Poncz należy parzyć 4-7 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.
Wiśniowy Poncz - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel mieszankę od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(4-7 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.


