Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Pu Erh Mango - Pomarancza Herbata Czerwona - Pu Erh

7,80
/ 50 g
 
ilość
 
 
 
Dodaj do koszyka
 

Sposób parzenia

Ilość herbaty
łyżeczka/filiżanka
Temperatura
95 °C
Czas
3-5 min
Ilość zaparzeń
trzy

Opis herbaty

Pu Erh Mango - Pomarańcza to herbata czerwona z smacznymi i aromatycznymi dodatkami. Mango oraz kwiat i skórka pomarańczy doskonale przełamują i urozmaicają dość intensywny smak herbaty Pu Erh.

Jak napisano w chińskim traktacie lekarskim zwanym Bencao Shyi „(…) długotrwałe picie herbaty czyni człowieka szczęśliwym, dbając o to by nie stał się zbyt ciężki, ani zbyt tłusty”.

Polecana dla osób chcących kontrolować swoją wagę. Herbata Pu Erh może być istotnym wsparciem dla osób odchudzających się. Napar herbaty Pu Erh Mango - Pomarańcza ma ciemnoczerwoną barwę, mocny smak i przyjemny cytrusowy aromat.

Zaleca się by herbaty Pu Erh nie słodzić, ponieważ cukier może przyczynić się do neutralizacji większość jej wartościowych właściwości.

Skład

Herbata czerwona Pu Erh, mango, kwiat i skórka pomarańczy, aromat

Kraj pochodzenia

Chiny

Sposób przygotowania

  • Pu Erh Mango - Pomarańcza należy parzyć 3-5 min, w temperaturze wody 95 °C.
  • Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.

Pu Erh Mango - Pomarańcza - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Herbatę można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
  • Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (3-5 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
ID: HCZE.0105
Pu Erh Mango - Pomarańcza
Średnia ocena: 4.9
Opinie: 6
5
83%
4
17%
3
0%
2
0%
1
0%
Ocena klienta:
Olga G.
10-07-2018
Bardzo dobry smak, ale zbyt słaba. Tylko dwa parzenia.
Ocena klienta:
Dominika C.
15-05-2018
Mango i pomarańcza tworzą świetny duet.
Ocena klienta:
Elwira K.
23-07-2018
Polecam, herbata ma rewelacyjny smak.
Ocena klienta:
NATALIA D.
12-12-2018
Cudowny smak, piękny zapach
Ocena klienta:
Katarzyna K.
16-03-2018
Moc cytrusów.
Ocena klienta:
Agnieszka P.
08-03-2018
null
 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy