Pikantna Czekolada Herbata Czarna, Herbaty Jesienne, Herbaty Zimowe
Sposób parzenia
Opis herbaty
Herbata Pikantna Czekolada to doskonała czarna herbata z czekoladą, pieprzem i papryką chili. Połączenie nieba i ziemi, wody i ognia, anioła i diabła. Słodka czekolada połączona z ognistymi papryczkami chili i kawałkami czerwonego pieprzu to mieszanka wyjątkowa. Smaki nie gryzą się ze sobą, a jedynie powodują, że chcemy sięgnąć po drugą filiżankę. Warto spróbować.
Składniki
Herbata czarna Ceylon BOP1, czekolada biała 3%, pieprz, papryka chili, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Sri Lanka
Sposób przygotowania
- Pikantna Czekolada należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.