Kenia Oolong OP Wielkolistny Herbata Oolong, Herbaty Wiosenne
Sposób parzenia
Bardzo ciekawy oolong – zarówno w smaku jak i wyglądzie. Kenia słynie z bardzo dobrych herbat, zwłaszcza czarnych, jednak nie są one tak popularne w Europie jak herbaty chińskie. Cechą charakterystyczną dla tego oolonga są długie, delikatne i lekko poskręcane liście. Napar ma naturalnie słodkawy smak i delikatnie brązową barwę. Herbata jest bardzo przyjemna i orzeźwiająca. Polecamy!
Składniki
Kenia Oolong OP Wielkolistny
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Kenia
Sposób przygotowania
- Kenia Oolong OP Wielkolistny należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 85-90 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka na filiżankę.