Jokyubo Hojicha Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Jokyubo Hojicha to pyszna, zielona herbata prosto z Japonii. Zawiera najwyższej jakości łodygi skrupulatnie wyselekcjonowanej Kukichy z rejonu Shizuoka.
Jest to specjał wśród zielonych herbat japońskich. Ma oryginalny, dymny aromat, który powstał w wyniku procesu opalania.
Herbata odpręża i uspokaja. Można ją pić przed snem, ponieważ zawiera znikome ilość teiny. Herbata sprawdzi się również do picia do posiłków, ponieważ ułatwia trawienie i podkreśla smaki. Zalecana do potraw typu tempura.
Łatwa w parzeniu – można zalewać ją wrzątkiem lub tylko nieznacznie ostudzoną wodą.
Składniki
Jokyubo Hojicha
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Jokyubo Hojicha należy parzyć 1-2 min, w temperaturze wody 90-95 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.