Japan Uji Matcha (UJICHA) 50g - Klasa Ekskluzywna Herbata Zielona, Herbata Matcha - sklep, Herbaty japońskie, Herbaty Wiosenne
Sposób parzenia
Matcha (Ujicha) Maruka to ekskluzywna, drobno zmielona zielona herbata, uznawana za jedną z lepszych match dostępnych na rynku europejskim. Jej pochodzenie oraz tradycyjna metoda produkcji czynią ją produktem premium, dedykowanym zarówno koneserom herbaty, jak i osobom poszukującym najwyższej jakości składników kulinarnych.
Produkt pochodzi z miasta Uji (prefektura Kioto), historycznie uznawanego za kolebkę najlepszych herbat japońskich. Wytwarzana jest z liści Tencha, dojrzewających w warunkach całkowitego zacienienia, co prowadzi do intensyfikacji procesów biosyntezy chlorofilu, aminokwasów, zwłaszcza L-teaniny, oraz kluczowych mikroelementów. Liście poddawane są starannie kontrolowanemu procesowi obróbki, obejmującemu parowanie, suszenie, separację łodyżek oraz mikromielenie w tradycyjnych młynach ceramicznych, co skutkuje aksamitną, jednorodną konsystencją.
Certyfikowana jakość Ujicha
Termin „Ujicha” odnosi się do ekskluzywnej kategorii japońskich herbat, których uprawa i produkcja spełniają rygorystyczne normy jakościowe. Status ten przysługuje wyłącznie herbatom pochodzącym z czterech prefektur: Kioto, Nara, Mie oraz Shiga. Matcha z Uji od wieków stanowi synonim najwyższej klasy zielonej herbaty, będąc nieodłącznym elementem kultury japońskiej.
Oryginalne, japońskie opakowanie, gwarantuje świeżość. Szczelne zamknięcie tzw. zip pozwoli zachować wyjątkowe walory smakowe jak najdłużej. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki: 100% zielona herbata matcha.
Waga netto: 50g
Sposób przygotowania
- Japan Uji Matcha (UJICHA) 50g - Klasa Ekskluzywna należy parzyć 0,5 min, w temperaturze wody 70-85 °C.
- Proponowana dawka to 2-3g/150ml wody.



























































































































































































































































































































































