Japan Genmaicha Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Japan Genmaicha to japońska tradycja i wspaniały smak! Na bazie japońskiej herbaty Bancha z pref. Shizuoka wraz z prażonym ryżem stanowi zaskakującą i pyszną kompozycję smakową. Często określa ją się mianem "herbaty ryżowej", podawana w wielu japońskich barach, restauracjach i klubach studenckich.
Charakteryzuje ją intensywny zielony kolor, któremu towarzyszy mocny ryżowy aromat oraz wyśmienity smak.
Ziarna ryżu nadają herbacie odrobinę pikantności oraz słodkości. Herbata ta wspaniale orzeźwia oraz wpływa pozytywnie na trawienie.
Genmaicha jest jedną z najbardziej znanych japońskich, zielonych herbat w Polsce. Wspaniale się sprawdzi o każdej porze dnia oraz do każdego posiłku. Chociaż należy pamiętać, że ze względu na swój silny aromat, w Japonii nie podaje jej się do sushi.
Składniki
Japan Genmaicha
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Japan Genmaicha należy parzyć 1-2 min, w temperaturze wody 80-90 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.