Japan Bancha - Japonska Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Herbata Japan Bancha to tradycyjna, oryginalna japońska zielona herbata.
Herbata Japan Bancha produkowana jest w tradycyjny japoński sposób. Jej liście pochodzą z drugiego zbioru. W porównaniu do herbaty Sencha, charakteryzuje się dużymi liśćmi.
Herbata Japan Bancha Organic zawiera mniej kofeiny niż herbata Sencha dzięki czemu jej napar jest delikatniejszy w smaku. Jest szczególnie polecana po posiłkach.
Napar Japan Bancha Organic charakteryzuje się łagodnym smakiem. Jej aromat i smak można wzmocnić poprzez dłuższe parzenie. Chociaż warto wspomnieć, że Japończycy parzą tę herbatę maksymalnie do 1 minuty.
W Japonii, podobnie jak w innych krajach Azji, zielone herbaty są najpopularniejszym gatunkiem herbat. Japończycy przywiązują dużą wagę do sposobu parzenia herbat oraz okoliczności ich spożywania. Ceremoniał jaki się wiąże się z przyrządzaniem herbaty jest mocno osadzony w japońskiej tradycji i pozostaje niezmieniony od setek lat.
Składniki
Japan Bancha - Japońska
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Japan Bancha - Japońska należy parzyć 3-4 min, w temperaturze wody 60-70 °C °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.