Jabłko Liofilizowane Owoce liofilizowane
Opis produktu
Pyszne, słodkie i chrupie kawałeczki Jabłka Liofilizowanego zamknięte w paczuszce. Mniam!
Smaki polskich, świeżych jabłek mogą być teraz z Tobą cały rok. Wystarczy dodać je do herbaty, owsianki czy deseru. Idealne również jako zdrowa przekąska dla tych, który dbają o swoją linię.
Liofilizacja, zwana też „suszeniem mrozem”, to nic innego jak suszenie sublimacyjne zamrożonych substancji. Chodzi w nim o początkowe zamrożenie produktu do -50 stopni, a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Mówiąc prościej – lód przechodzi bezpośrednio w parę, a więc następuje szybkie i kontrolowane pozbycie się wody!
Żywność liofilizowaną kojarzy się często z filmami o himalaistach czy kosmonautach. Dlaczego ten sposób przechowywania jest taki korzystny?
- Produkty nie tracą nic ze swoich witamin i substancji odżywczych.
- Wystarczy dodać wody do zliofilizowanych owoców, aby stały się one dokładnie takie jak przed procesem osuszania.
- Produkty mogą być długo przechowywane bez stresu o zepsucie – są zakonserwowane w zdrowy sposób, bez użycia konserwantów.
- Produkty zachowują swój kształt, barwę, witaminy i smak.
- Zajmują mało miejsca! Wspaniałe na podróże, żagle czy kajaki…
Nasze owoce liofilizowane mają całą gamę zastosowań. Jak możecie ich użyć?
- Jako wzbogacenie Waszego ulubionego suszu herbacianego
- Dodatek do porannej owsianki, nawet wtedy gdy świeże owoce sezonowe nie są już dostępne
- Jako zdrowa przekąska zamiast chipsów i chrupek!
- Wspaniale smakują wymieszane z jogurtem czy kefirem, też jako koktajle
- Można je dodawać też do zup, sosów, kompotów, drinków…
- Dobre do przystrojenia ciast i deserów.
- Wspaniały składnik batonów energetycznych własnej roboty
Składniki
Jabłko Liofilizowane
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Polska
Wartość odżywcza w 100g | |
---|---|
Wartość energetyczna | 1517 kJ/358 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7g < 0,1g |
Węglowodany w tym cukry |
81g 71g |
Błonnik | 9,2g |
Białko | 2,1g |
Sól | < 0,01g |



























