Dodano do koszyka
#
Nazwa Produktu (ilość gram)
Wartość: - zł
Brakuje: - zł do darmowej wysyłki
 
 

Japan Sencha Organic - Japonska Oryginalna - Herbata Zielona

14,49
15,89 zł
/ 50 g
 
ilość
 
 
 
Dodaj do koszyka
 

Sposób parzenia

Ilość herbaty
łyżeczka/filiżanka
Temperatura
65-70 °C
Czas
2 min
Ilość zaparzeń
trzy-cztery

Opis herbaty

Herbata Japan Sencha Organic to tradycyjna, oryginalna, japońska, zielona herbata. To prawdziwa perła wśród zielonych herbat. Jest delikatna i aksamitna w smaku, a w odróżnieniu do jej chińskiego odpowiednika nie wyczuwa się w jej smaku goryczy.

Herbata Japan Sencha Organic to herbata wysokiej jakości, jest uprawiana w oparciu o tradycyjne metody. Ponadto pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Liście herbaty Japan Sencha Organic zbierane są podczas pierwszych zbiorów na wiosnę. Wybierane są młode, niewielkie i delikatnie rozwinięte liście. Tak wyselekcjonowane liście oraz tradycyjna japońska metoda ich obróbki wpływa na jej wyjątkowy smak, aromat i właściwości zdrowotne.

Napar Japan Sencha Organic ma łagodny, subtelny smak oraz jasnozieloną barwę. Im dłużej parzone są liście, napar nabiera mocniejszego smaku i aromatu. Należy pamiętać, żeby nie parzyć herbaty za długo i po wskazanym czasie oddzielić liście od naparu.

W Japonii, podobnie jak w innych krajach Azji, zielone herbaty są najpopularniejszym gatunkiem herbat. Japończycy przywiązują dużą wagę do sposobu parzenia herbat oraz okoliczności ich spożywania. Ceremoniał jaki się wiąże się z przyrządzaniem herbaty jest mocno osadzony w japońskiej tradycji i pozostaje niezmieniony od setek lat.

Skład

Japan Sencha Organic

Kraj pochodzenia

Japonia

Sposób przygotowania

  • Japan Sencha Organic - Japońska Oryginalna należy parzyć 2 min, w temperaturze wody 65-70 °C.
  • Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.

Japan Sencha Organic - Japońska Oryginalna - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne

  • Herbatę można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż trzy-cztery razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego.
  • Po każdym zaparzeniu oddziel liście od naparu.
  • W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia (2 min). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
  • Właściwą temperaturę herbaty (65-70 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
  • W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
  • Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
  • Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
  • Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
ID: HZIE.0133
Japan Sencha Organic - Japońska Oryginalna<span> - Herbata Zielona</span>
Średnia ocena: 5
Opinie: 3
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Ocena klienta:
Bozena N.
22-03-2018
Bardzo dobry produkt. Głęboki smak prawdziwej zielonej herbaty. Polecam!
Ocena klienta:
Radosław S.
30-03-2018
dobra herbata
Ocena klienta:
Zbigniew J.
08-03-2018
Bardzo dobra
 

Zapisz sie do newslettera

10%*kupon rabatowy

Zapisz się do newslettera
I zdobądź kod rabatowy