Funmatsu Hojicha sproszkowana Herbaty japońskie, Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Funmatsu Hojicha sproszkowana to japońska herbata o oryginalnym dymnym smaku i aromacie.
Słynie ze swojej delikatności. Jest bardzo łagodna dla żołądka i zawiera śladowe ilości teiny. Polecana do cięższych posiłków, ułatwia trawienie.
Podobnie jak Matcha zawiera całe mnóstwo składników korzystnych dla naszego zdrowia. Wygodnie miesza się ją i rozpuszcza w wodzie.
Może być serwowana na gorąco lub na zimno rozmieszana w wodzie z kostką lodu. Ciekawym pomysłem jest też sporządzanie z niej Matcha Latte lub użyciu jako składnik do dekoracji oraz smaku ciast, deserów, lodów...
Można dodawać ją również do dań z makaronem, ryżem, do zup jako dodatek smakowy i naturalny barwnik.
Składniki
Funmatsu Hojicha sproszkowana
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Japonia
Sposób przygotowania
- Funmatsu Hojicha sproszkowana należy parzyć 0,5 min, w temperaturze wody 80 °C.
- Proponowana dawka to 2 g na 150 ml.