Czarna porzeczka Herbata Czarna, Herbaty Jesienne
Sposób parzenia
Opis herbaty
Czarna porzeczka to wyjątkowa czarna herbata z dodatkiem niezwykłych, owocowych składników. Z wysokogatunkową czarną herbatą doskonale współgrają owoce czarnej porzeczki, aronii i płatki bławatka, tworząc niesamowicie aromatyczną kompozycję.
Składniki
Herbata czarna liść, owoc czarnej porzeczki 5%, owoc aronii, płatki bławatka, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Chiny
Sposób przygotowania
- Czarna porzeczka należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to 1 łyżeczka na filiżankę.
Czarna porzeczka - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(2-3 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.
























































































































































