Bora Bora Herbata Czarna
Sposób parzenia
Opis herbaty
Bora Bora to intensywnie pachnąca mieszanka ceylońskiej czarnej herbaty z wyselekcjonowanymi dodatkami, wśród których znajdują się: aronia, jabłko, pomarańcza, hibiskus, rodzynki, truskawka i słonecznik. Dzięki procesowi liofilizacji owoce nie tracą swoich właściwości.
Herbata cieszy się dużym zainteresowaniem wśród naszych Klientów.
Składniki
Herbata czarna, aronia, hibiskus, jabłko, pomarańcza kandyzowana, rodzynki, nagietek, truskawka liofilizat, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Cejlon
Sposób przygotowania
- Bora Bora należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.
Bora Bora - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Herbatę najlepiej parzyć tylko jeden raz, aby uzyskać najlepszy smak i aromat.
- Po zaparzeniu oddziel liście od naparu.
- W celu zwiększenia intensywności smaku i aromatu herbaty wykorzystaj do zaparzenia więcej suszu herbaty. Nie przekraczaj maksymalnego czasu parzenia(2-3 min.). Przekroczenie tego czasu może sprawić, że herbata nabierze goryczy.
- Właściwą temperaturę herbaty (95 °C) sprawdzisz za pomocą profesjonalnego termometru do herbaty.
- W oddzieleniu suszu od naparu pomoże zaparzacz używany do przygotowania naparu.
- Do zaparzania herbat szczególnie polecamy dzbanki żeliwne. Smakosze herbaty wiedzą, że w nich herbata ma szansę na równomierne zaparzenie, dzięki czemu można wydobyć prawdziwe i unikatowe walory naparu.
- Polecamy także filtry do zaparzania herbat. Filtry są różnych rozmiarów i doskonale sprawdzają się zarówno do zaparzenia naparu w filiżance, jak i różnych rozmiarów dzbankach.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.























































































