Aurora Herbata Zielona
Sposób parzenia
Opis herbaty
Herbata zielona Aurora jest oparta na bazie klasycznej chińskiej senchy. Jej uszlachetniające składniki są orzeźwiające niczym poranna aurora. Herbata jest w smaku słodkawa, z wyczuwalnym posmakiem kwaskowatości cytryny i rabarbaru. Szlachetności herbacie nadaje cudny aromatyczny jaśmin i dziki szafran.
Herbatę należy parzyć w temperaturze do 80 st. C. Po zaparzeniu należy pamiętać o oddzieleniu suszu od naparu.
Składniki
Sencha, cytryna kandyz, żurawina kandyz., jaśmin, dziki szafran, rabarbar liofilizat, cukier, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Chiny
Sposób przygotowania
- Aurora należy parzyć 2-3 min, w temperaturze wody 70-80 °C.
- Proponowana dawka to łyżeczka/filiżanka.