Tutti Frutti Herbata Owocowa
Sposób parzenia
Opis herbaty
Owoce z polskich sadów i ogrodów w towarzystwie egzotycznych owoców. Tak najtrafniej opisać tą zaskakującą kompozycję. W tej bogatej mieszance dominuje smak naturalnej słodyczy.
Tutti Frutti tak samo jak inne herbaty owocowe znakomicie smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło.
Słodkawy posmak dojrzałych owoców sprawia, że nie wymaga ona dodatkowego słodzenia. Podczas zaparzania, wszystkie składniki mieszanki miękną wchłaniając pyszny napar, dzięki czemu po opróżnieniu kubka, doskonale nadają się do wyjedzenia.
Składniki
Imbir kandyzowany, skórka pomarańczy, rodzynki, gruszka, cynamon, hibiskus, skórka róży, jabłko, aromat
Sposób przechowywania
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia
Polska
Sposób przygotowania
- Tutti Frutti należy parzyć 4-7 min, w temperaturze wody 95 °C.
- Proponowana dawka to pół łyżeczki/filiżanka.